Важно обавештење

Укидањем ванредног стања у Републици Србији стекли су се услови за упућивање осигураних лица Републичког фонда за здравствено осигурање на продужену рехабилитацију почев од 11. маја 2020. године.

Приоритет у спровођењу продужене рехабилитације имају осигурана лица упућена на продужену рехабилитацију у току трајања стационарног лечења (директно упућивање), затим осигурана лица којима је продужена рехабилитација прекинута на захтев здравствене установе за рехабилитацију (COVID болнице) и осигурана лица за које је оцена лекарске комисије о упућивању на продужену рехабилитацију донета пре проглашења ванредног стања, без потребе доношења нове оцене лекарске комисије.

Осигураним лицима којима је рок за започињање продужене рехабилитације истекао за време трајања ванредног стања, здравствена установа за рехабилитацију дужна је да започне продужену рехабилитацију у року од 30 дана од престанка ванредног стања.        

Здравствена установа за рехабилитацију позива осигурано лице да започне са одобреном продуженом рехабилитацијом и одређује датум пријема.