Продужен рок до 01. септембра за изјашњавање о преусмеравању за уградњу ендопротезе кука и колена

Републички фонд за здравствено осигурање позива осигуранике са листе чекања за уградњу ендопротезе колена и кука који се до сада нису изјаснили, да до 1. септембра 2023. године одговоре на раније упућен допис да ли желе да буду преусмерени у здравствену установу у којој операција може да се обави у најкраћем року.

Попуњен и потписан упитник потребно је доставити Републичком фонду за здравствено осигурање поштом, на адресу Јована Мариновића 2, 11040 Београд,  или скенирано електронском поштом на имејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Обавештење

Објављена је  Табела учинка за 1. квартал 2023. године, за здравствене установе које се финансирају по систему ДСГ на основу којих је обрачуната припадајућа накнада из збира варијабилних наканада здравствених установа из Прилога 2 Правилника о уговарању здравствене заштите из обавезног здравственог осигурања са даваоцима здравствених услуга за 2023. годину.
Табелу можете преузети на ДСГ порталу на  https://site.zus.rfzo.rs/dsg/

Филијале Зрењанин и Кикинда на привременим адресама због реновирања

Филијале Републичког фонда за здравствено осигурање Зрењанин и Кикинда привремено су пресељене на нову адресу због радова на реновирању просторија.

Филијала Зрењанин до даљег ће радити у Јеврејској улици 1 у Зрењанину, док је филијала Кикинда пресељена у Улицу генерала Драпшина 20 у Кикинди.  

Обе филијале настављају да раде у редовном радном времену од 7.30 до 15.30 сати, а бројеви телефона су такође непромењени. 

О повратку филијала на старе адресе јавност ће бити благовремено обавештена.

Објављен је јавни позив за снабдевање осигураних лица инсулинским пумпама

Линк ка страници ОВДЕ

Оболели од карцинома могу да замрзну репродуктивни материјал о трошку РФЗО-а

Оболели од малигних болести од 16. маја могу о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање да замрзну репродуктивни материјал како би по завршетку лечења имали прилику да се остваре као родитељи.  

Право да на терет обавезног здравственог осигурања замрзну јајне ћелије, сперматозоиде или ембрионе пре почетка лечења од канцера имају жене до 40 година старости и мушкарци до 50 година који немају метастазе и могу се лечити хемиотерапијом и то:

-    уколико већ немају замрзнуте репродуктивне ћелије и немају дете
-    уколико немају замрзнуте ембрионе и немају дете у постојећој заједници.

Такође, овим пацијентима, као и оболелима од канцера који су раније о свом трошку замрзнули репродуктивни материјал, омогућено је право на вантелесну оплодњу о трошку РФЗО под условима који иначе важе за ВТО.